De Koog fase 2 van start

16 januari 2024

Start werkzaamheden opknapbeurt De Koog fase 2
Met een druk op de knop van een graafmachine gaf wethouder Jan Schouten dinsdag 16 januari de aftrap van de werkzaamheden van De Koog, fase 2. De Koog krijgt een opknapbeurt omdat de riolering en de bestrating in grote delen van de wijk verouderd zijn. Ook in deze fase is het doel een duurzame, klimaatbestendige omgeving waar mensen op een veilige en prettige manier kunnen wonen.
De werkzaamheden starten in de Voorvenstraat. Hier is licht vervuilde grond aangetroffen. Dit vormt geen gevaar, maar wordt bij de werkzaamheden afgevoerd en vervangen door schone grond. Daarna verplaatst aannemer Gebr. Min zich meer naar het zuiden van de wijk. Bewoners waar voor de deur wordt gewerkt, ontvangen een brief wat dit voor hen betekent.

Herinrichting
Ook dit deel van de wijk krijgt nieuwe riolering waarin regenwater en huishoudelijk afvalwater worden gescheiden. Ook komt er nieuwe bestrating, plaatsen we nieuwe lichtmasten met ledverlichting en krijgen de straten een groenere uitstraling.

Deze nieuwe fase is volgens wethouder Jan Schouten een kans voor dit deel van De Koog: “We investeren, waar het mogelijk is, in meer groen. Dit is belangrijk, omdat Uitgeest zo’n dichtbebouwd dorp is. Groen zorgt niet alleen voor een omgeving die er mooi uitziet, maar heeft ook veel andere voordelen. Zo heeft het positieve effecten op de gezondheid, het klimaat en de leefbaarheid. Zo is de wijk beter voorbereid op bijvoorbeeld de hevige regenval van afgelopen periode óf juist op lange droge periodes die steeds vaker voorkomen.”


Meer ruimte groen en spelen

De afgelopen jaren is al een deel van De Koog opgeknapt. Inwoners konden voorafgaand aan fase 1 meedenken over de nieuwe inrichting van de wijk. Opvallendste verandering tot nu toe is de nieuwe aanblik van een deel van de Kooglaan. Hier is de straat veel smaller geworden en is er meer ruimte gekomen voor groen en spelen. In de 2e fase wordt het resterende deel van de Kooglaan ook opgeknapt.